Refinansiering på dagen: Slik søker du raskt og enkelt

Sliter du med å holde styr på mange smålån og høye rentekostnader? Faktisk er refinansiering på dagen en effektiv løsning for å redusere dine økonomiske byrder.

Denne artikkelen vil guide deg gjennom prosessen for å søke raskt og enkelt om refinansiering, fra verifisering av identitet med BankID til raske overføringer av penger.

Refinansiering med Lendo

Få 26 tilbud
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341
Få tilbud på refinansiering på dagen fra opp til 26 banker.
Helt uforpliktende og gratis.

Nøkkelpunkter

 • Refinansiering på dagen hjelper deg å samle flere smålån for å redusere rentekostnader og forenkle økonomien.
 • BankID er viktig for å raskt verifisere identiteten din og fremskynde søknadsprosessen for refinansiering.
 • Din kredittscore og betalingsevne er viktige faktorer som banken tar i betraktning når de vurderer søknaden din om refinansiering.
 • Hvis du har betalingsanmerkninger, kan prosessen ta lenger tid da bankene vil utføre en grundigere vurdering av din økonomiske situasjon.

Hva er Refinansiering på dagen?

Refinansiering på dagen handler om å samle flere lån i et stort lån for å forenkle økonomien og kanskje også redusere renten. Denne metoden gir deg bedre oversikt over din gjeld, og kan hjelpe deg med å spare penger på lang sikt.

Med denne løsningen kan du samle ulike typer gjeld, som forbrukslån, kredittkortgjeld og smålån, i et større lån. Det er mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr denne tjenesten.

Prosessen innebærer at banken betaler ned de gamle lånene dine, så du deretter skylder pengene til den nye banken isteden.

Det er viktig å merke seg at refinansiering på dagen ikke alltid betyr at pengene utbetales samme dag. Selv om søknadsprosessen kan være rask, kan det ta 2-3 virkedager før pengene er på kontoen din.

Hvordan søke raskt og enkelt for refinansiering

For å søke om refinansiering på dagen, er det viktig å ha en BankID tilgjengelig, og innsendingen skal skje på et egnet tidspunkt. Banken vil foreta en kredittvurdering basert på dine personopplysninger samt lønn og gjeld.

Din kredittscore og betalingsevne vil spille en stor rolle i bankens vurdering av søknaden.

Tidspunkt for innsending

Å sende inn en søknad om refinansiering på dagen krever strategisk planlegging rundt tidspunktet for innsending. Banker opererer nemlig med fastsatt åpningstid for behandling av slike grunner.

Søknader som kommer inn utenom disse tidene, må vente til neste virkedag for bearbeiding. Derfor er det lurt å sjekke bankens behandlingstider på forhånd for å sikre at søknaden din ikke blir forsinket.

Noen banker gir automatiserte svar på refinansieringssøknader ved hjelp av elektronisk kredittsjekk, noe som kan fremskynde hele prosessen. Men selv i disse tilfellene kan søknaden ta opp til 2-3 virkedager før utbetaling av refinansieringslånet skjer.

Dette skyldes ofte at bankene også utfører en manuell bakgrunnssjekk før de godkjenner søknaden. Det er derfor viktig å ta hensyn til disse faktorene når du planlegger tidspunktet for innsending av din søknad om refinansiering på dagen.

Nødvendighet av BankID

BankID spiller en nøkkelrolle i prosessen med å søke om refinansiering på dagen. Det er et digitalt identitetsverktøy som autentiserer og bekrefter identiteten din online. Denne elektroniske legitimasjonen gjør det mulig for banker å raskt få tilgang til din personlige informasjon og ditt gjeldsregister.

Dette er viktig fordi det hjelper bankene med å vurdere din betalingsevne raskt og effektivt. Stadig flere banker nå benytter seg av BankID-appen for å forenkle og fremskynde søknadsprosessen om refinansiering.

Kort sagt, uten BankID kan prosessen bli lengre og mer kompleks.

Kredittvurdering

Under kredittvurdering utføres en elektronisk sjekk for å fastslå din økonomiske evne og pålitelighet. Bankene mottar kredittscore fra kredittvurderingsbyråer som Soliditet, som hjelper dem med å vurdere din evne til å tilbakebetale lån.

Faktorer som alder, inntekt, ansettelsesstatus, eksisterende gjeld og betalingshistorikk blir alle tatt i betraktning. I noen tilfeller kan det være nødvendig med en manuell bakgrunnssjekk, noe som kan forlenge behandlingstiden.

Det er også mulig for deg å sjekke din egen kredittscore gjennom et kredittvurderingsbyrå. Dette kan gi deg en bedre forståelse av din finansielle stilling før du søker om refinansiering.

Bankens vurdering av søknaden

Bankene bruker en rekke kriterier for å vurdere søknader om refinansiering på dagen. Først og fremst vil de se på kredittscoren din, som er et tall som reflekterer din evne til å tilbakebetale lån.

Denne scoren beregnes ut ifra din økonomiske historie, inkludert tidligere lån og betalingshistorikk. Inntekt, alder og sysselsetting tas også i betraktning, da disse faktorene kan påvirke din evne til å håndtere gjeld.

Bankene vil også undersøke din eksisterende gjeld ved hjelp av Gjeldsregisteret, som inneholder detaljer om alle dine lån og kreditter. Hvis du har betalingsanmerkninger, kan det være mer komplisert å få godkjent søknaden om refinansiering.

Til slutt, BankID er et uunnværlig verktøy i søknadsprosessen, og gir banken mulighet til raskt å verifisere identiteten din og signere avtaler elektronisk.

Hvordan bankene vurderer søknader om refinansiering på dagen

Bankene benytter flere metoder for å vurdere søknader om refinansiering på dagen. En av de viktigste faktorene er din kredittscore, som bankene henter fra kredittratingbyråer.

Denne scoren reflekterer din evne til å betale tilbake lånet basert på tidligere betalingshistorikk, inntekt, jobbstatus og eksisterende gjeld.

I tillegg til kredittscoren, kan bankene bruke BankID for å verifisere identiteten din raskt og sikkert. Dette er en enkel prosess som gir bankene tilgang til nødvendige personopplysninger for å vurdere søknaden din.

Bankene kan også gjennomføre en manuell bakgrunnssjekk hvis det er mistanke om høy risiko. Det å være fast kunde i en bank kan også bidra til rask utbetaling av lånet ditt, så husk at tidspunktet du sender inn søknaden på kan spille en rolle i hvor raskt du mottar pengene.

Prosessen ved refinansiering med betalingsanmerkning

Refinansiering med betalingsanmerkning kan ofte være en litt lengre prosess enn vanlig refinansiering. Her er stegene som vanligvis følges:

 • Søkeren fyller ut et søknadsskjema med personopplysninger, inntekt og gjeld.
 • Banken mottar og behandler søknaden ved hjelp av en elektronisk kredittsjekk.
 • Om søkeren har betalingsanmerkninger, utføres en manuell bakgrunnssjekk for å vurdere lånesøkerens økonomiske situasjon mer grundig.
 • Basert på informasjon fra kredittsjekken og den manuelle vurderingen, bestemmer banken om personen kvalifiserer for et lån.
 • Hvis søkeren blir godkjent, vil banken deretter tilby en rente basert på søkerens kredittscore og totale økonomiske situasjon.
 • Søkeren godtar eller avslår tilbudet. Hvis det aksepteres, vil pengene overføres til den aktuelle bankkontoen.

Tips til å velge bank for refinansiering på dagen

Å velge riktig bank for refinansiering på dagen kan være overveldende, men disse tipsene kan hjelpe deg i prosessen:

 1. Sammenlign renter: Ikke alle banker tilbyr samme rente for refinansiering, vurder derfor bankene nøye og velg den med lavest effektiv rente.
 2. Sjekk omdømmet: Les kundeanmeldelser og sjekk bankens omdømme før du tar en beslutning.
 3. Kredittsjekk: Husk at banker bruker kredittvurderingsbyråer for å vurdere betalingsevnen din og ta dette i betraktning når du velger bank.
 4. Elektronisk signering: Vær klar over at BankID på mobil kan brukes til rask og sikker signering av avtaler og identitetsverifisering, så sørg for at banken støtter dette.
 5. Frister for overføringer: Undersøk bankenes frister for overføringer slik at du vet når pengene vil bli godskrevet på kontoen din etter godkjent søknad om refinansiering.
 6. Kundeservice: En bank med god kundeservice kan gjøre dine interaksjoner jevnere og mer produktive, så ta det også i betraktning ved valg av bank.
 7. Tilbud om samlelån: Hvis du har flere lån, kan det være hensiktsmessig å se etter banker som tilbyr samlelån.

Teknologiens rolle i refinansiering på dagen

Teknologien har endret måten vi søker om refinansiering på dagen. BankID er et eksempel på dette. Det muliggjør rask og sikker signering av lånepapirer og verifisering av identiteten din.

Med mobiltelefonen kan du signere lånedokumentene dine hvor som helst og når som helst. BankID-appen har forenklet identifikasjonsprosessen i bankene og gjort lånesøknadsprosessen mer effektiv.

Kredittsjekker utføres hovedsakelig elektronisk, noe som bidrar til å fremskynde prosessen med refinansiering på dagen. Elektroniske kredittsjekker gir bankene informasjon om din kredittscore, inntekt, ansettelsesstatus og eksisterende gjeld.

Denne informasjonen brukes til å bedømme din betalingsevne og finne den mest passende refinansieringsløsningen for deg.

Oppsummering

I vår digitale tidsalder er det mulig å søke om refinansiering på en dag. Ved hjelp av BankID og moderne teknologi, kan du raskt sende inn informasjonen din for en kredittsjekk.

Deretter vurderer banken lånesøknaden din og kommer med en beslutning. Hvis alt går etter planen, kan pengene være på kontoen din samme dag.

Refinansiere på dagen

Ofte Stilte Spørsmål

1. Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering uten sikkerhet er en type lån hvor banken ikke krever pant i bolig eller eiendom, men baserer lånet på kundens kredittopplysninger og inntekter.

2. Hvordan påvirker budsjettet mitt søknadsprosessen for refinansiering?

Budsjettet ditt viser banken dine inntekter og utgifter, noe som hjelper dem å vurdere om du kan håndtere lånets størrelse og betingelser.

3. Kan jeg få refinansiering med åpne inkassosaker?

Det kan være vanskelig å få refinansiering med åpne inkassosaker, men noen banker tilbyr omstartlån som kan hjelpe deg med å samle din samlede gjeld.

4. Trenger jeg en medlåntaker for å søke om refinansiering?

Noen typer lån, som refinansiering med sikkerhet i eiendom, kan kreve en kausjonist eller medlåntaker. Det avhenger av bankens retningslinjer.

5. Hvor fort kan jeg forvente godskriving av konto etter overføring av penger?

Tiden det tar for overføring av penger varierer mellom ulike aktører som tilbyr refinansiering. Det kan også være begrenset av antall overføringer per dag.

6. Hvor kan jeg søke om refinansiering på dagen?

Du kan søke om refinansiering hos mange forskjellige banker, som Sparebanken Sør eller din egen bank, basert på hvilke vilkår og betingelser de tilbyr.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Refinansieringslån
Logo
Enable registration in settings - general